Παρακαλώ περιμένετε... 
Παρακαλώ περιμένετε...

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να βρω συνταξιδιώτη;

Καταρχάς θα πρέπει να δηλώσεις που θέλεις να ταξιδέψεις, να γράψεις λίγα έστω λόγια σχετικά με τα σχέδια σου για κάθε ένα προορισμό, τον οποίο έχεις δηλώσει και φυσικά να έχεις συμπληρώσει το ταξιδιωτικό σου profile (ερωτηματολόγιο για τις ταξιδιωτικές σου προτιμήσεις/επιλογές). Αυτό μπορεί να γίνει είτε απο τον τομέα  "Συνταξιδιώτες" είτε απο τον τομέα "Τα ταξίδια μου". 
Μπορείς να βρείς και τους δύο τομείς επιλέγοντας τους απο το κεντρικό μενού της εφαρμογής (ενώ βρίσκεσαι συνδεδεμένος στον τομέα μελών).
Καθώς καταχωρείς τους προορισμούς στους οποίους επιθυμείς να ταξιδέψεις ή έχεις ταξιδέψει, η εφαρμογή θα σου εμφανίζει όλο και περισσότερα μέλη με κοινές ταξιδωτικές επιλογές.
Στην λίστα των προτεινόμενων συνταξιδιωτών, για κάθε μέλος θα βρείς αντίστοίχως τους προορισμούς που έχει ήδη ταξιδέψει και φυσικά αυτούς στους οποίους επιθυμεί να ταξιδέψει στο μέλλον. 
Για όποιο μέλος επιθυμείς, μπορείς να δείς το profile του αναλυτικά επιλέγοντας (κάνοντας κλικ) στο "username" του.
Αν επιθυμείς να συνταξιδέψετε, το πρώτο βήμα είναι να γίνεται φίλοι και να γνωριστείτε καλύτερα.  

Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:

1. Κάνοντας του "Αίτημα φιλίας".

2. Επιλέγοντας το link "...θέλω να ρθω κιεγω !" (το οποιο βρίσκεται κάτω απο κάθε προορισμό που θέλει να ταξιδέψει το μέλος στη σελίδα του profile του). 

Θέλω να συμπληρώσω το ταξιδιωτικό μου προφιλ, πώς μπορώ να το κάνω;

Συνδέσου στον τομέα μελών και επίλεξε απο το κεντρικό μενού "Συνταξιδιώτες" ή "Τα ταξίδια μου":
Καταχώρισε τους  προορισμούς στους οποίους έχει ταξιδέψει, προσθέτοντας για κάθε έναν προορισμό - ταξίδι σου τις πιο σημαντικές εμπειρίες σου και δημοσίευσε και μια φωτογραφία του.
Καταχώρισε τους προορισμούς στους οποίους επιθυμείς να ταξιδέψεις προσθέτοντας για κάθε έναν προορισμό και κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια σου για το ταξίδι αυτό. 
Απάντησε στον ταξιδιωτικό ερωτηματολόγιο του travelhut.gr επιλέγοντας για κάθε ερώτηση που θα δεχθείς, την απάντηση που σε εκφράζει περισσότερο.

Πώς μπορώ να συνομιλήσω με τα άλλα μέλη;

Το travelhut.gr ακολουθεί μια διαδικασία ταιριάσματος μεταξύ των μελών του, βάσει των ταξιδιωτικών σας προτιμήσεων. Στην λίστα με τα προτεινόμενα μέλη, μπορείς: 
Επιλέγοντας (κάνοντας κλίκ) το όνομα του μέλους που προτιμάς, μπορείς να δεις τις πληροφορίες που συνθέτουν το ταξιδιωτικό του προφίλ. Εκει παρουσιάζονται όλα τα ταξίδια που έχει ήδη κάνει καθώς και αυτά τα οποία προγραμματίζει. Κάτω απο κάθε προορισμό (ταξίδι) βρίσκεται διαθέσιμη η επιλογή "...θέλω να 'ρθω κιεγώ !". Επιλέγοντας την ένα προσωπικό μήνυμα αποστέλεται στο μέλος με την πρόταση σας για να συνταξιδέψετε στον συγκεκριμένο προορισμό.  
Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να του/της στείλεις ένα αίτημα φιλίας, πατώντας την εντολή "ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ".
Όταν και εφόσον εκείνος/η το αποδεχτεί μπορείτε να συνομιλήσετε και μια καινούργια γνωριμία να αρχίσει.

Πώς μπορώ να δω πως εμφανίζεται το profile μου στα υπόλοιπα μέλη του travelhut.gr;

Μεταβαίνοντας απο το κεντρικό μενού (στον τομέα μελών) στα "Τα ταξίδια μου" μπορείς να δεις συνολικά αυτά που βλέπουν και τα υπόλοιπα μέλη της εφαρμογής όταν επιλέγουν να δούν το profile σου. 

Αποδέχθηκα το αίτημα φιλίας άλλου μέλους. Πώς μπορώ να συνομιλήσω τώρα μαζί του;

Η εντολή "ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ" που αρχικά πάτησες όταν  γίνει αποδεκτό μετατρέπεται σε "ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ", όταν την πατήσεις σε μεταφέρει αυτόματα στην  σελίδα "Live chat"  από όπου θα συνομιλείς  με όσα μέλη αποδεχθήκατε τα αιτήματα φιλίας και τώρα είστε φίλοι.
Επίσης όταν πατήσεις την σελίδα "Live chat"  μεταφέρεσαι στην συνομιλία.

Πώς μπορώ να λειτουργήσω την συνομιλία;

Την συνομιλία την λειτουργείς από την σελίδα "Live chat", η οποία αποτελείτε από τα εξής:
Αριστερά της οθόνης αναγράφεται η λίστα των φίλων σου, δηλαδή οι επαφές που αποδεχτήκατε τα αιτήματα φιλίας και τα δύο μέρη και επιθυμείτε να συνομιλείτε μεταξύ σας, οι λειτουργίες της είναι οι παρακάτω:
Όποτε συνδεθείς μπορείς να δεις ποιοι από τους φίλους/ες σου είναι επίσης συνδεδεμένοι (online) και να επικοινωνήσετε. Όσοι είναι αποσυνδεδεμένοι, μπορείς να τους γράψεις  ένα μήνυμα και να το διαβάσουν κατά την επόμενη είσοδο τους στην εφαρμογή. Για μηνύματα που έλαβες από τους φίλους σου, ενόσω ήσουν αποσυνδεδεμένος/η έχεις φωτεινή αριθμητική ένδειξη επάνω από το όνομα του κάθε φίλου σου ο οποίος/α σου έγραψε.
Στο δεξιό μέρος της οθόνης, βρίσκεις:
Το παράθυρο συνομιλίας, εκεί πραγματοποιείται κάθε συνομιλία  σου.
Το πλαίσιο από όπου καταγράφεις την κάθε συνομιλία μεταξύ δύο μελών. Πατάς μέσα στο πλαίσιο-γραμμή κάτω από το παράθυρο συνομιλίας και γράφεις το μήνυμα σου.
Την εντολή "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", δεξιά του πλαισίου-γραμμή, την οποία και πατάς αφού έγραψες  για να εμφανιστεί στο παράθυρο συνομιλίας τι έγραψες ώστε να το διαβάσει και το άλλο μέλος. Εναλλακτικά μπορείς να πατήσεις το enter στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου.
Το emoticon (γελαστό προσωπάκι) που υπάρχει μέσα στο πλαίσιο-γραμμή, όταν το πατήσεις τότε σου δίνει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από αρκετά emoticons, τα οποία εκφράζουν συναισθήματα και χειρονομίες, δοκίμασε να δεις.
Τον συνδετήρα αφού τον πατήσεις μπορείς να επιλέξεις κάποιο αρχείο σου και να το στείλεις στο μέλος όπου συνομιλείς (φωτογραφία κ.λ.π.).

Όταν κοιτάζω το προφιλ κάποιου άλλου μέλους, στις καταχωρίσεις των ταξιδίων του, στην κατηγορία "Που θες να ταξιδέψεις" από κάτω έχει ένα χεράκι - like, σε τι ωφελεί;

Όταν μελετάς ένα προφιλ ενός μέλους που σε ενδιαφέρει και κάποια ταξίδια όπου έχει καταχωρίσει επιθυμείς να τα πραγματοποιήσεις κι εσύ, μπορείς πατώντας το χεράκι-like να δηλώσεις πως "θέλω να 'ρθω κι εγώ". Το άλλο μέλος λαμβάνει γνωστοποίηση της ενέργειας σου "θέλω να 'ρθω κι εγώ" στα μηνύματα του.

Travelpoints: Τι είναι και σε τι χρησιμεύουν;

Για να μπορείτε, ως μέλος του travelhut.gr, να κάνετε ένα αίτημα φιλίας ή μια πρόταση για να  συνταξιδέψετε σε κάποιον κοινό προορισμό σε άλλο μέλος, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμους πόντους (Travelpoints). Κάθε φορά που ένα αίτημα φιλίας σας ή μια πρόταση για να συνταξιδέψετε προς άλλο μέλος απαντηθεί, τότε από το σύνολο των travelpoints σας αφαιρείται ένας πόντος.

Κατά την εγγραφή σας, το travelhut.gr σας δωρίζει 20 πόντους για να ξεκινήσετε να κάνετε αίτηματα φιλίας και προτάσεις για να συνταξιδέψετε, προς άλλα μέλη. 
Αν οι πόντοι σας εξαντληθούν τότε μπορείτε να τους ανανεώσετε  αγοράζοντας ένα απο τα διαθέσιμα πακέτα travelpoints ή να ζητήσετε απο κάποιο άλλο μέλος να σας δωρίσει κάποιους απο τους δικούς του. Αναλόγως μπορείτε και εσείς να δωρίσετε κάποιους απο τους travelpoints σας σε όποιο μέλος του travelhut.gr επιθυμείτε.
Oι travelpoints δεν επιστρεφονται ούτε μπορούν να εξαργυρωθούν απο το travelhut.gr. 

Αντιμετωπίζω τεχνικό πρόβλημα ή μου τελειώσανε οι travelpoints που μπορώ να απευθυνθώ;

Στην σελίδα "Live chat", στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης του υπάρχουν κάποιες εντολές οι οποίες σημαίνουν τα εξής:
Το πακέτο – δωράκι όταν το πατήσεις μπορείς να δώσεις σε κάποιο φίλο/η σου travelpoints, μπορείς να το ζητήσεις από κάποιον/α να σου δωρίσει ή και να στο ζητήσουν.
Το εικονίδιο του εργαλείου (γαλλικό κλειδί) πατώντας το σε μεταφέρει στην φόρμα επικοινωνίας με τους ειδικούς τεχνικής υποστήριξης του travelhut.gr όπου μπορείς να τους υποδείξεις οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα ή απορία σου η οποία αφορά την εφαρμογή.
Το εικονίδιο της πιστωτικής κάρτας εξυπηρετεί στο να μπορέσεις να εξαγοράσεις νέους travelpoints εφόσον σου τελειώσαν μεσω του ασφαλούς συστήματος paypal του travelhut.gr.

‘Εχω καιρό να μπω στην εφαρμογή, που μπορώ να δω τα μηνύματα των άλλων μελών-φίλων μου;

Για μηνύματα που έλαβες από τους φίλους σου, ενόσω ήσουν αποσυνδεδεμένος/η έχεις φωτεινή αριθμητική ένδειξη επάνω από το όνομα του κάθε φίλου σου ο οποίος/α σου έγραψε.

Πώς ακριβώς λειτουργούν τα μηνύματα;

Τα "Μηνύματα" αποτελούν το προσωπικό σου ταχυδρομείο στο travelhut.gr και λειτουργούν ως εξής:
 Για κάθε νέο αίτημα φιλίας η εφαρμογή σου αποστέλλει αυτόματα μήνυμα.
Για κάθε δικό σου αίτημα φιλίας προς άλλο μέλος η εφαρμογή σου αποστέλλει μήνυμα με την απάντηση του μέλους στο αίτημα σου 
Όταν κάποιο μέλος δηλώσει σε κάποιο ταξίδι που έχεις καταχωρίσει "θέλω να 'ρθω κι εγώ", το αίτημα φαίνεται στα μηνύματα σου.