Παρακαλώ περιμένετε... 
Παρακαλώ περιμένετε...

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Τα πρώτα βήματα - Δημιουργώντας το ταξιδιωτικό σου προφίλ

Καταρχάς θα πρέπει να δηλώσεις που θέλεις να ταξιδέψεις, να γράψεις λίγα έστω λόγια σχετικά με τα σχέδια σου για κάθε ένα προορισμό, τον οποίο έχεις δηλώσει και φυσικά να έχεις συμπληρώσει το ταξιδιωτικό σου profile (ερωτηματολόγιο για τις ταξιδιωτικές σου προτιμήσεις/επιλογές). Αυτό μπορεί να γίνει είτε απο τον τομέα  "Συνταξιδιώτες" είτε απο τον τομέα "Τα ταξίδια μου". 
Μπορείς να βρείς και τους δύο τομείς επιλέγοντας τους απο το κεντρικό μενού της εφαρμογής (ενώ βρίσκεσαι συνδεδεμένος στον τομέα μελών).
Καθώς καταχωρείς τους προορισμούς στους οποίους επιθυμείς να ταξιδέψεις ή έχεις ταξιδέψει, η εφαρμογή θα σου εμφανίζει όλο και περισσότερα μέλη με κοινές ταξιδωτικές επιλογές.
Στην λίστα των προτεινόμενων συνταξιδιωτών, για κάθε μέλος θα βρείς αντίστοίχως τους προορισμούς που έχει ήδη ταξιδέψει και φυσικά αυτούς στους οποίους επιθυμεί να ταξιδέψει στο μέλλον. 
Για όποιο μέλος επιθυμείς, μπορείς να δείς το profile του αναλυτικά επιλέγοντας (κάνοντας κλικ) στο "username" του.
Αν κρίνεις πως θα σε ενδιέφερε να γίνει ο μελλοντικός σου συνταξιδιώτης, το πρώτο βήμα είναι να γίνετε φίλοι και να γνωριστείτε καλύτερα.  

Αυτό μπορεί να γίνει με 3 τρόπους:

1. Κάνοντας του "Αίτημα φιλίας".

2. Επιλέγοντας το link "...θέλω να ρθω κι'εγω !" (το οποιο βρίσκεται κάτω απο κάθε προορισμό που θέλει να ταξιδέψει το μέλος, στη σελίδα του profile του).

3. Στέλνοντας του προσωπικό μήνυμα (απο την σελίδα profile του).

Θέλω να συμπληρώσω το ταξιδιωτικό μου προφιλ, πώς μπορώ να το κάνω;

Συνδέσου στον τομέα μελών και επίλεξε απο το κεντρικό μενού "Συνταξιδιώτες" ή "Τα ταξίδια μου":
Καταχώρισε τους  προορισμούς στους οποίους έχει ταξιδέψει, προσθέτοντας για κάθε έναν προορισμό - ταξίδι σου τις πιο σημαντικές εμπειρίες σου και δημοσίευσε και μια φωτογραφία του.
Καταχώρισε τους προορισμούς στους οποίους επιθυμείς να ταξιδέψεις προσθέτοντας για κάθε έναν προορισμό και κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια σου για το ταξίδι αυτό. 
Απάντησε στον ταξιδιωτικό ερωτηματολόγιο του travelhut.gr επιλέγοντας για κάθε ερώτηση που θα δεχθείς, την απάντηση που σε εκφράζει περισσότερο.

Πώς μπορώ να βρώ (πιθανούς) συνταξιδιώτες;

Το travelhut.gr ακολουθεί μια διαδικασία ταιριάσματος μεταξύ των μελών του, βάσει των ταξιδιωτικών σας προτιμήσεων. Με βαση τους προορισμούς στους οποίους έχεις δηλώσει πως επιθυμείς να ταξιδέψεις επιλέγει μέλη τα οποία έχουν κοινες ταξιιδωτικές επιλογές και στα παρουσιάζει στον κατάλογο των αποτελεσμάτων ως προτεινόμενα.  Οπως καταλαβαίνεις, όσο πιο πολλους προορισμούς έχεις καταχωρίσει στα ταξίδια σου, τόσο πιο πολλά αποτελέσματα θα έχει ο κατάλογος αυτός.  

Στον κατάλογο με τα προτεινόμενα μέλη, μπορείς: 

- να μεταφερθείς στην προσωπική του σελίδα (κλίκ στο username του μέλους,) απο όπου μπορείς να δεις τις πληροφορίες που συνθέτουν το ταξιδιωτικό του προφίλ. Εκει παρουσιάζονται όλα τα ταξίδια που έχει ήδη κάνει καθώς και αυτά τα οποία προγραμματίζει. Κάτω απο κάθε προορισμό (ταξίδι) βρίσκεται διαθέσιμη η επιλογή "...θέλω να 'ρθω κιεγώ !". Επιλέγοντας την, ένα προσωπικό μήνυμα αποστέλεται στο μέλος με την πρόταση σου για να συνταξιδέψετε στον συγκεκριμένο προορισμό.  

- να του/της στείλεις ένα αίτημα φιλίας, πατώντας την εντολή "ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ". Εφόσον το μέλος αποδεχθεί το αίτημα σου το button ί "ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ" που αρχικά πάτησες μετατρέπεται σε "ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ". Oταν τo πατήσεις σε μεταφέρει αυτόματα στην  σελίδα "Live chat"  από όπου μπορείς να συνομιλήσεις μαζί του.

Πώς μπορώ να δω πως εμφανίζεται το profile μου στα υπόλοιπα μέλη του travelhut.gr;

Μεταβαίνοντας απο το κεντρικό μενού (στον τομέα μελών) στα "Τα ταξίδια μου" μπορείς να δεις πως εμφανίζεται το Profile σου στα υπόλοιπα μέλη της εφαρμογής. 

Αποδέχθηκα το αίτημα φιλίας άλλου μέλους. Πώς μπορώ να συνομιλήσω τώρα μαζί του;

Αν ανήκεις στα Premium members:

Η εντολή "ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ" που αρχικά πάτησες όταν  γίνει αποδεκτό μετατρέπεται σε "ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ", όταν την πατήσεις σε μεταφέρει αυτόματα στην  σελίδα "Live chat"  από όπου θα συνομιλείς  με όσα μέλη αποδεχθήκατε τα αιτήματα φιλίας και τώρα είστε φίλοι.
Επίσης όταν πατήσεις την σελίδα "Live chat"  μεταφέρεσαι στην συνομιλία.

Αν δεν ανήκεις στα Premium members:

Η επικοινωνία με τους φίλους σου μπορεί να γίνει μόνο μέσω προσωπικών μηνυμάτων. 

Πώς μπορώ να συνομιλήσω με τα υπόλοιπα μέλη του travelhut.gr;

Αν ανήκεις στα Premium members:

Μπορείς να συνομιλήσεις με τα μέλη της εφαρμογής απο το "Live chat" (επιλογή στο κεντρικό μενού). 

Στη σελίδα του livechat θα βρείς:
Αριστερά της οθόνης βρίσκεται η λίστα των φίλων σου και των συνταξιδιωτών σου.
 Σε αυτή μπορείς να δεις ποιοι από τους φίλους/ες σου είναι επίσης συνδεδεμένοι (online) και να επικοινωνήσετε. Αν θέλεις να στείλεις μήνυμα σε κάποιο μέλος που δεν είναι συνδεδεμένο, μπορείς να του γράψεις  ένα μήνυμα και θα το διαβάσει κατά την επόμενη είσοδο του στην εφαρμογή. Για μηνύματα που έλαβες από τους φίλους σου, ενόσω ήσουν αποσυνδεδεμένος/η έχεις φωτεινή αριθμητική ένδειξη επάνω από το όνομα του κάθε φίλου σου ο οποίος/α σου έγραψε.
Στο δεξιό μέρος της οθόνης, βρίσκεις:
Το παράθυρο συνομιλίας, εκεί πραγματοποιείται κάθε συνομιλία  σου.
Το πλαίσιο από όπου καταγράφεις την κάθε συνομιλία μεταξύ δύο μελών. Πατάς μέσα στο πλαίσιο-γραμμή κάτω από το παράθυρο συνομιλίας και γράφεις το μήνυμα σου.
Την εντολή "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", δεξιά του πλαισίου-γραμμή, την οποία και πατάς αφού έγραψες  για να εμφανιστεί στο παράθυρο συνομιλίας τι έγραψες ώστε να το διαβάσει και το άλλο μέλος. (Εναλλακτικά μπορείς να πατήσεις το enter στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου).

Αποστολή Δώρου σε άλλο μέλος 
Μπορείς να κάνεις δώρο travelpoints σε κάποιο φίλο/η σου travelpoints ή μπορείς να ζητήσεις από κάποιον/α να σου δωρίσει αν δεν έχεις. Πως; επιλέγοντας απο τη γραμμή εργαλείων (κάτω απο το chatbox) το εικονίδιο με το δώρο.

Επικοινωνία για υποστηρίξη
Επικοινωνία για υποστηρίξηΜπορείτε να επικοινωνησετε μαζί μας είτε αποστέλοντας μήνυμα στον admin είτε επιλέγοντας το εικονίδιο του εργαλείου. σε μεταφέρει στην φόρμα επικοινωνίας με τους ειδικούς τεχνικής υποστήριξης του travelhut.gr όπου μπορείς να τους υποδείξεις οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα ή απορία σου η οποία αφορά την εφαρμογή. 

Emoticons
Το emoticon σου δίνει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από αρκετά emoticons, τα οποία εκφράζουν συναισθήματα και χειρονομίες, δοκίμασε να δεις.

Ανέβασμα αρχείου (εικόνας)
Τον συνδετήρα αφού τον πατήσεις μπορείς να επιλέξεις κάποιο αρχείο σου και να το στείλεις στο μέλος όπου συνομιλείς (φωτογραφία κ.λ.π.).

Όταν κοιτάζω το προφιλ κάποιου άλλου μέλους, στις καταχωρίσεις των ταξιδίων του, στην κατηγορία "Που θες να ταξιδέψεις" από κάτω έχει ένα χεράκι - like, σε τι ωφελεί;

Όταν μελετάς ένα προφιλ ενός μέλους που σε ενδιαφέρει και κάποια ταξίδια όπου έχει καταχωρίσει επιθυμείς να τα πραγματοποιήσεις κι εσύ, μπορείς πατώντας το χεράκι-like να δηλώσεις πως "θέλω να 'ρθω κι εγώ". Το άλλο μέλος λαμβάνει γνωστοποίηση της ενέργειας σου "θέλω να 'ρθω κι εγώ" στα μηνύματα του.

Travelpoints: Τι είναι και σε τι χρησιμεύουν;

Για να μπορείς, ως μέλος του travelhut.gr, να κάνεις ένα αίτημα φιλίας ή μια πρόταση για να συνταξιδέψετε σε κάποιον κοινό προορισμό σε κάποιο από τα μέλη μας, θα πρέπει να έχεις διαθέσιμους πόντους (Travelpoints).
Κάθε φορά που απευθύνεις ένα αίτημα φιλίας προς άλλο μέλος, τότε από το σύνολο των travelpoints σου δεσμεύονται δύο πόντοι. Αν το αίτημα σου απαντηθεί (θετικά ή αρνητικά) τότε οι πόντοι αυτοί αφαιρούνται απο το σύνολο των πόντων σου. 
Κάθε φορά που απευθύνεις μια πρόταση για να συνταξιδέψετε προς άλλο μέλος, τότε από το σύνολο των travelpoints σου δεσμεύεται 1 πόντος. Αν το αίτημα σου απαντηθεί (θετικά ή αρνητικά) τότε ο πόντος αυτός αφαιρείται απο το σύνολο των πόντων σου. 
Σε περίπτωση κατά την οποία επιλέξεις να ακυρώσεις το αίτημα σου (αυτό μπορεί να γίνει εφόσον δεν εχει απαντήσει το άλλο μέλος) τότε οι πόντοι σας αποδεσμεύονται και επαναπροστίθονται στο σύνολο των πόντων σου.
Διευκρίνηση:
Σε περίπτωση κατα την οποία ενα αίτημα σας (εγκεκριμένο) ακυρωθεί διότι κάποιο μέλος διεγράφει, ακύρωσε ή μετέθεσε το ταξίδι του, οι πόντοι του αιτήματος αυτού δεν επιστρέφονται.

Μου τελείωσαν οι travelpoints τι μπορώ να κάνω;

Μπορείς να ανανεώσεις τους πόντους σου όταν τελειώσουν, αγοράζοντας απο την εφαρμογή ένα απο τα διαθέσιμα πακέτα Travelpoints. Η αγορά Travelpoints μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
  • πατώντας στο profile σου, ακριβώς κάτω από το ψευδώνυμο σου μπορείς να δείς το υπόλοιπο των travelpoints σου και ακριβώς δίπλα πατώντας "ανανέωση" μπορείς να ανανεώσεις το πακέτο των travelpoints σου,
  •  επάνω δεξιά στην οθόνη σου, στο μενού "ρυθμίσεις" και στην συνέχεια "Travelpoints ανανέωση"
  • όταν το πακέτο των travelpoints σου είναι λιγότερο από 10, η εφαρμογή σου υπενθυμίζει να ανανεώσεις το πακέτο των πόντων σου, η υπενθύμιση εμφανίζεται, κατά την είσοδο σου στον τομέα μελών, στην κορυφή της σελίδας σου (για συνδέσεις από desktop) & στην βάση της σελίδας σου (για mobile συνδέσεις).

Τα διαθέσιμα πακέτα travelpoints έχουν διάρκεια και κατα συνέπεια, ημερομηνία λήξης. Η διαρκεια κάθε πακέτου αναγράφεται κάτω απο το κόστος του στη φόρμα αγοράς travelpoints της εφαρμογής.
Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης, των υπόλοιπο των αχρησιμοποίητων πόντων αφαιρείται απο τον σύνολο των πόντων του μέλους. Με την αφορά ενός πάκέτου Travelpoints και καθόλη τη διάρκεια ισχύος του το προφίλ του μέλους αναβαθμιζεται σε Premium με δυνατότητα απεριόριστης πρόσβασης στο chat της εφαρμογής.  Με τη λήξη του πακέτου το προφίλ του μέλους επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση.

Τα μέλη μπορούν να ενημερωθούν για τη διάρκεια του πακέτου travelpoints, εφόσον το έχουν ήδη προμηθευτεί, απο τη σελίδα του προφίλ τους. 

‘Εχω καιρό να μπω στην εφαρμογή, που μπορώ να δω τα μηνύματα των άλλων μελών-φίλων μου;

Για μηνύματα που έλαβες από τους φίλους σου, ενόσω ήσουν αποσυνδεδεμένος/η έχεις φωτεινή αριθμητική ένδειξη επάνω από το όνομα του κάθε φίλου σου ο οποίος/α σου έγραψε.

Πώς ακριβώς λειτουργούν τα μηνύματα;

Τα "Μηνύματα" αποτελούν το προσωπικό σου ταχυδρομείο στο travelhut.gr και λειτουργούν ως εξής:
Για κάθε νέο αίτημα φιλίας η εφαρμογή σου αποστέλλει αυτόματα μήνυμα.
Για κάθε δικό σου αίτημα φιλίας προς άλλο μέλος η εφαρμογή σου αποστέλλει μήνυμα με την απάντηση του μέλους στο αίτημα σου. 
Όταν κάποιο μέλος δηλώσει σε κάποιο ταξίδι που έχεις καταχωρίσει "θέλω να 'ρθω κι εγώ", το αίτημα φαίνεται στα μηνύματα σου.
Όταν παρέλθει η ημερομηνία που έχεις καταχωρίσει σε κάποιο από τα ταξίδια σου, βρίσκεις ειδοποίηση ώστε να επεξεργαστείς το συγκεκριμένο ταξίδι. Μπορείς να πατήσεις "πραγματοποιήθηκε" και αυτόματα μεταφέρεται στην λίστα με τα ταξίδια "έχω ταξιδέψει", ή "ακυρώθηκε" και να σταματήσει να προβάλλεται ή εαν επιθυμείς ακόμα να επισκεφτείς τον συγκεκριμένο προορισμό μπορείς απλά να ανανεώσεις την ημερομηνία του ταξιδιου.

Το προσωπικό μύνημα είναι ένας επιπλέον τρόπος να στείλετε το μήνυμα σας σε κάποιο απο τα μέλη του travelhut.gr ανεξάρτητα απο το αν είστε φίλοι. Βρίσκονται στη δημόσια σελίδα με το προφίλ κάθε μέλους και σε διαφορά με τα αιτήματα φιλίας, τα οποία εμφανίζονται διαθέσιμα μόνο στα μέλη που πληρούν τις ταξιδιωτικές επιλογές του ταξιδιώτη, αυτά εμφανίζονται σε όλους.

Τα μυνήματα σας αυτά αποστέλλονται στο mailbox του κάθε μέλους, όπως και όλες οι υπόλοιπες ενημερώσεις που λαμβάνει. Σε κάθε ένα τέτοιο μήνυμα, υπάρχει και ενεργο link που οδηγεί στη σελίδα του Profile του αποστολέα.

Οταν στέλνετε μήνυμα σε μέλος που ανήκει ήδη στους φίλους σας τότε δεν υπάρχει καμία χρέωση. Για κάθε μήνυμα σας προς τα υπόλοιπα μέλη η χρέωση θα είναι 2 travelpoints.